Gravsten

Att resa en gravsten eller annat minnesmärke över någon som har levt är en mycket gammal tradition. En gravsten kan berätta en historia om den som ligger i graven eller bara med namn bekräfta vem som är gravsatt här.

Ekenveds Begravningsbyråer har kataloger över olika gravstenar som ni kan välja mellan. Gravstenar finns i olika material och utföranden.

Placering av gravsten

Tänk på var gravstenen ska placeras när ni väljer bearbetning. En gravsten placerad under t.ex. ett träd utsätts för nedsmutsning och måste rengöras regelbundet. En gravsten med slät yta, t.ex. polerad, håller sig ren och snygg längre än en sten med råhuggen och grov yta.

Vad skriver man på en gravsten?

Överst på gravstenen brukar man skriva den avlidnes namn följt av födelsedatum och dödsdatum, men man kan även skriva t.ex. ”Här vilar vår älskade” ovanför namnet. Vissa väljer även att ha t.ex. en dikt eller ett citat på gravstenen.

Vi på Ekenveds samarbetar med GRF gravstenar.

Frågor?

Tveka inte att kontakta oss med era frågor. Vi hjälper och vägleder er i valet av gravsten.

Nyhet

Med hjälp av en QR-kod och en smartphone kan man direkt vid graven besöka den avlidnes digitala minnessida på nätet. Produkten som kallas QR-bricka kan du läsa mer om och beställa här >>